Glazba

 

 
 
 
Sastavni dio života Policijske akademije od njezinog osnivanja bili su i glazbeni sadržaji. U sklopu Akademije djeluju Mješoviti zbor, Klapa, Solo pjevači, Tamburaški orkestar i Tamburaška škola za početnike. Glazbene aktivnosti namijenjene su svima koji vole glazbu. U tim aktivnostima neki se sa prakticiranjem glazbe susreću prvi put, a mnogi imaju mogućnost usavršiti svoje, ranije stečeno umijeće. U glazbenim ansamblima Policijske akademije, kroz sve protekle godine, sudjelovale su stotine policijskih kadeta, polaznika tečajeva i studenata koji su svoje slobodno vrijeme ispunjavali glazbom.

Od bivših polaznika Policijske akademije, a sadašnjih policijskih službenika, formiran je Tamburaški orkestar MUP-a. Orkestar nastupa za potrebe MUP-a, ali je vrlo aktivan i u koncertnom životu. Više puta je nastupao na festivalima "Zlatne žice Slavonije" i "Hrvatski pleter", na mnogim humanitarnim koncertima, u domovima za starije i nemoćne osobe, u domovima za osobe s posebnim potrebama te u domovima za nezbrinutu djecu. Gostovao je u mnogim gradovima Hrvatske, a imao je i međunarodnu suradnju pa je tako gostovao u Veneciji i u Trstu. 

Najveći dio repertoara orkestra čine klasična djela svjetske glazbene baštine, obrade hrvatskih narodnih pjesama te djela s područja pop i rock glazbe. Vokalni solisti orkestra su članovi koji, uz sviranje, uvježbavaju i vokalnu tehniku te solo pjevanje. Najčešće su to pjevači koji su iskustvo pjevanja stekli u Mješovitom zboru Policijske akademije.

Voditeljica i dirigentica glazbenih ansambala Policijske akademije i Tamburaškog orkestra MUP-a je prof. Nevenka Pavleković.
Nevenka Pavleković je diplomirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu kod akademika, skladatelja i muzikologa prof. dr. Lovre Županovića, a u Policijskoj akademiji kao glazbeni pedagog te voditeljica i dirigentica glazbenih ansambala, radi od 1991. godine.
 
Linkovi (YouTube):
 
 
 
 
 
 

   

Audicija i kontakt:
Probe glazbenih ansambala održavaju se u poslijepodnevnim i večernjim satima, dva puta tjedno, a dobrodošli su svi koji vole glazbu. Informacije o audicijama i upisima novih članova mogu se dobiti putem telefona ili e-maila.
 
Telefon:
01 2426 375
098 385 029
E-mail: