početna > Vijesti > Topvijesti > Čestitke ministra unutarnjih poslova i glavnog ravnatelja policije

Čestitke ministra unutarnjih poslova i glavnog ravnatelja policije

Čestitke ministra unutarnjih poslova i glavnog ravnatelja policije
4. kolovoz 2017. objavljeno u 15:16

Ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović:

"Poštovani hrvatski branitelji, policijske službenice i službenici, građani i građanke Republike Hrvatske,

i ova, 22. obljetnica veličanstvene pobjede hrvatskog naroda, prigoda je da se s pijetetom i osjećajem ponosa prisjetimo kako je Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja polazište naše slobode i samostalnosti, ali i polazište budućnosti suverene Hrvatske. 
Baš kao što je nekada hrvatski narod bio ujedinjen u težnji za slobodom, danas ujedinjeni i ponosni moramo odati počast hrvatskim braniteljima koji su se do posljednjeg daha borili za Hrvatsku ne bi li našoj djeci zajamčili sigurnost i miran san. 

U njihovo ime moramo uvijek i svugdje pronositi istinu o Domovinskom ratu, ostati vječno zahvalni i ne dopustiti da veliko junaštvo umanji protok vremena. Naša je zadaća da gradimo i stvaramo Hrvatsku kakvu su sanjali.

Posebno sam, kao ministar unutarnjih poslova, ponosan na sve službenike Ministarstva unutarnjih poslova koji su sudjelovali u vojno-redarstvenoj akciji Oluja i koji su dali svoj obol samostalnoj i neovisnoj Republici Hrvatskoj.  Nikada se nećemo prestati diviti i prisjećati velike snage i domoljublja hrvatske policije u tim godinama ratnog vihora, hrvatske policije kao prve institucije na početku ratnih događanja koja je bila u stanju organizirati obranu i iz čijih su se postrojbi razvile hrvatska vojska i oružane snage.  

Zadužili ste nas svojom hrabrošću, a mi se najbolje možemo odužiti gradeći modernu policijsku službu za sadašnje i buduće sigurnosne izazove u isto vrijeme ne zaboravljajući žrtvu i ljubav kojom se branila naša Hrvatska. 
Stoga svim hrvatskim braniteljima, pripadnicima policije i vojske, svim državljanima Lijepe naše čestitam 5. kolovoza, Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, a posebne čestitke upućujem sudionicima vojno-redarstvene akcije Oluja."


Glavni ravnatelj policije Dražen Vitez:

"Cijenjene policijske službenice i službenici, hrvatski branitelji…

danas je poseban dan i za sve vas, hrvatske policajke i policajce, a posebice za pripadnike Specijalne policije. Svojim sudjelovanjem i oni su značajno doprinijeli pozitivnom raspletu vojno-redarstvene akcije Oluja, akcije koja je postala simbol hrvatskog identiteta i suvremene demokratske hrvatske države.

Mnogi od njih i danas su aktivni u hrvatskoj policiji i, mada na drugačiji način, i dalje brinu o očuvanju mira, o sigurnosti života i imovine naših sugrađana, kao i stranaca u našoj zemlji.

Upravo njihova ratna iskustva upotpunjena stručnim policijskim znanjima, najkvalitetniji su temelj obrazovanja budućih policijskih naraštaja, kako bi stasali u budne, revne i nepristrane čuvare sigurnosti, za bolju i mirniju budućnost naše djece.

Osnovna je to zadaća hrvatskog policajca koji fokus o svojoj ulozi ne gubi niti u nemirnim, opasnim vremenima. Hrvatski policajac predano izvršava sve svoje zadatke, jer ga na to potiče ljubav prema domovini i prema bližnjem.

Stoga se s osjećajem bezvremenskog dostojanstva prisjetimo i svih onih članova policijske obitelji, svih očeva, sinova, supruga i prijatelja koji su pokazali spremnost i hrabrost, i koji su položili svoje živote na oltar Domovine, nošeni snažnim, iskrenim i zanosnim domoljubljem za slobodnu Hrvatsku.

Ponosni u sjećanju na njihov zanos, proslavimo ovaj dan kako oni i zaslužuju – dostojanstveno i u zajedništvu.

Svim hrvatskim braniteljima, a ponajviše sudionicima VRO Oluja iz policijskih redova čestitam 5. kolovoza, Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja."16.3.2018.Plakati koji spašavaju živote: "Ako tipkaš, ne vozi!"
16.3.2018.Dan otvorenih vrata Policijske akademije i PU primorsko-goranske
16.3.2018.Izložba "Ljepota lažnog sjaja" u Splitu
15.3.2018.Dan otvorenih vrata Policijske uprave istarske i Policijske akademije: Postani policajac!
14.3.2018.Glavni ravnatelj Nikola Milina na sastanku šefova policija u Beču
13.3.2018.Ministar Božinović nazočio svečanom preuzimanju novog objekta PP Otok
13.3.2018.Aktivnosti policije na poplavljenom području
12.3.2018.Hrvatsko-makedonska suradnja bez otvorenih pitanja
8.3.2018.Božinović u Bruxellesu: Jačanjem granične policije suzbijamo mreže krijumčara
8.3.2018.Hrvatska policija u akciji „NANA“ do sada zaplijenila 100 kilograma kokaina
7.3.2018.Dan otvorenih vrata u Zadru
7.3.2018.Plan korištenja prijenosnih šaltera za ožujak 2018.
6.3.2018.Hrvatsko-britanski seminar o kibernetičkoj sigurnosti
6.3.2018.Predstavljen Vodič ICC-a za informacijsku sigurnost u poslovanju
5.3.2018.Sjednica Upravnog odbora Zaklade policijske solidarnosti u Karlovcu
5.3.2018.Uhićena trojica krijumčara ljudima
4.3.2018.Četvrtu “Holjevku” trčali usprkos snijegu
2.3.2018.Mimohod pobjednika u Pakracu
2.3.2018.U Vukovaru obilježen Međunarodni dan civilne zaštite
1.3.2018.Natječaj za zanimanje policajac/policajka u 2018./2019. godini


str.: 1 od 633. Ukupno: 12653 zapisa.