početna > Vijesti > Topvijesti > Čestitke ministra unutarnjih poslova i glavnog ravnatelja policije

Čestitke ministra unutarnjih poslova i glavnog ravnatelja policije

Čestitke ministra unutarnjih poslova i glavnog ravnatelja policije
4. kolovoz 2017. objavljeno u 15:16

Ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović:

"Poštovani hrvatski branitelji, policijske službenice i službenici, građani i građanke Republike Hrvatske,

i ova, 22. obljetnica veličanstvene pobjede hrvatskog naroda, prigoda je da se s pijetetom i osjećajem ponosa prisjetimo kako je Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja polazište naše slobode i samostalnosti, ali i polazište budućnosti suverene Hrvatske. 
Baš kao što je nekada hrvatski narod bio ujedinjen u težnji za slobodom, danas ujedinjeni i ponosni moramo odati počast hrvatskim braniteljima koji su se do posljednjeg daha borili za Hrvatsku ne bi li našoj djeci zajamčili sigurnost i miran san. 

U njihovo ime moramo uvijek i svugdje pronositi istinu o Domovinskom ratu, ostati vječno zahvalni i ne dopustiti da veliko junaštvo umanji protok vremena. Naša je zadaća da gradimo i stvaramo Hrvatsku kakvu su sanjali.

Posebno sam, kao ministar unutarnjih poslova, ponosan na sve službenike Ministarstva unutarnjih poslova koji su sudjelovali u vojno-redarstvenoj akciji Oluja i koji su dali svoj obol samostalnoj i neovisnoj Republici Hrvatskoj.  Nikada se nećemo prestati diviti i prisjećati velike snage i domoljublja hrvatske policije u tim godinama ratnog vihora, hrvatske policije kao prve institucije na početku ratnih događanja koja je bila u stanju organizirati obranu i iz čijih su se postrojbi razvile hrvatska vojska i oružane snage.  

Zadužili ste nas svojom hrabrošću, a mi se najbolje možemo odužiti gradeći modernu policijsku službu za sadašnje i buduće sigurnosne izazove u isto vrijeme ne zaboravljajući žrtvu i ljubav kojom se branila naša Hrvatska. 
Stoga svim hrvatskim braniteljima, pripadnicima policije i vojske, svim državljanima Lijepe naše čestitam 5. kolovoza, Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, a posebne čestitke upućujem sudionicima vojno-redarstvene akcije Oluja."


Glavni ravnatelj policije Dražen Vitez:

"Cijenjene policijske službenice i službenici, hrvatski branitelji…

danas je poseban dan i za sve vas, hrvatske policajke i policajce, a posebice za pripadnike Specijalne policije. Svojim sudjelovanjem i oni su značajno doprinijeli pozitivnom raspletu vojno-redarstvene akcije Oluja, akcije koja je postala simbol hrvatskog identiteta i suvremene demokratske hrvatske države.

Mnogi od njih i danas su aktivni u hrvatskoj policiji i, mada na drugačiji način, i dalje brinu o očuvanju mira, o sigurnosti života i imovine naših sugrađana, kao i stranaca u našoj zemlji.

Upravo njihova ratna iskustva upotpunjena stručnim policijskim znanjima, najkvalitetniji su temelj obrazovanja budućih policijskih naraštaja, kako bi stasali u budne, revne i nepristrane čuvare sigurnosti, za bolju i mirniju budućnost naše djece.

Osnovna je to zadaća hrvatskog policajca koji fokus o svojoj ulozi ne gubi niti u nemirnim, opasnim vremenima. Hrvatski policajac predano izvršava sve svoje zadatke, jer ga na to potiče ljubav prema domovini i prema bližnjem.

Stoga se s osjećajem bezvremenskog dostojanstva prisjetimo i svih onih članova policijske obitelji, svih očeva, sinova, supruga i prijatelja koji su pokazali spremnost i hrabrost, i koji su položili svoje živote na oltar Domovine, nošeni snažnim, iskrenim i zanosnim domoljubljem za slobodnu Hrvatsku.

Ponosni u sjećanju na njihov zanos, proslavimo ovaj dan kako oni i zaslužuju – dostojanstveno i u zajedništvu.

Svim hrvatskim braniteljima, a ponajviše sudionicima VRO Oluja iz policijskih redova čestitam 5. kolovoza, Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja."20.7.2018.Obilježena 27. obljetnica pogibije trojice policajaca u Daruvaru
20.7.2018.Sastanak šefova graničnih policija u Tirani
20.7.2018.Upozorenja i savjeti vozačima koji kreću na godišnje odmore
19.7.2018.Priopćenje Sindikata policije Hrvatske o izmjeni Uredbe o plaćama
19.7.2018.Konačni prijedlog Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana
19.7.2018.Povećanje plaće za policijske službenike više i visoke stručne spreme
19.7.2018.Poziv na provjeru zdravstvene sposobnosti za zanimanje policajac
19.7.2018.Slavonski Brod vatreno dočekao svog zemljaka Mandžukića
18.7.2018.Izložba plakata Muzeja policije na Policijskoj akademiji
18.7.2018.Savjetovanje sa zaninteresiranom javnošću za Pravilnik o boravku u prihvatnom centru za strance
17.7.2018.Pripadnici interventne policije na međunarodnom tečaju
17.7.2018.Poziv kandidatima za zanimanje policajac na testiranje u Osijeku
17.7.2018.Osiguranje povodom dočeka nogometne reprezentacije Republike Hrvatske
16.7.2018.Poziv na provjeru zdravstvene sposobnosti za zanimanje policajac
13.7.2018.Ponosni sinovi i kćeri Hrvatske
13.7.2018.Zagrebačka županija, generator hrvatskog gospodarstva
13.7.2018.Poziv na provjeru zdravstvene sposobnosti za zanimanje policajac
13.7.2018.Poziv kandidatima za zanimanje policajac na testiranje u Splitu
13.7.2018.Obavijest građanima
13.7.2018.Ministar Božinović u Innsbrucku na Vijeću ministara


str.: 1 od 646. Ukupno: 12920 zapisa.