početna > Vijesti > Top vijesti > Čestitke ministra unutarnjih poslova i glavnog ravnatelja policije

Čestitke ministra unutarnjih poslova i glavnog ravnatelja policije

Čestitke ministra unutarnjih poslova i glavnog ravnatelja policije
4. kolovoz 2017. objavljeno u 15:16

Ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović:

"Poštovani hrvatski branitelji, policijske službenice i službenici, građani i građanke Republike Hrvatske,

i ova, 22. obljetnica veličanstvene pobjede hrvatskog naroda, prigoda je da se s pijetetom i osjećajem ponosa prisjetimo kako je Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja polazište naše slobode i samostalnosti, ali i polazište budućnosti suverene Hrvatske. 
Baš kao što je nekada hrvatski narod bio ujedinjen u težnji za slobodom, danas ujedinjeni i ponosni moramo odati počast hrvatskim braniteljima koji su se do posljednjeg daha borili za Hrvatsku ne bi li našoj djeci zajamčili sigurnost i miran san. 

U njihovo ime moramo uvijek i svugdje pronositi istinu o Domovinskom ratu, ostati vječno zahvalni i ne dopustiti da veliko junaštvo umanji protok vremena. Naša je zadaća da gradimo i stvaramo Hrvatsku kakvu su sanjali.

Posebno sam, kao ministar unutarnjih poslova, ponosan na sve službenike Ministarstva unutarnjih poslova koji su sudjelovali u vojno-redarstvenoj akciji Oluja i koji su dali svoj obol samostalnoj i neovisnoj Republici Hrvatskoj.  Nikada se nećemo prestati diviti i prisjećati velike snage i domoljublja hrvatske policije u tim godinama ratnog vihora, hrvatske policije kao prve institucije na početku ratnih događanja koja je bila u stanju organizirati obranu i iz čijih su se postrojbi razvile hrvatska vojska i oružane snage.  

Zadužili ste nas svojom hrabrošću, a mi se najbolje možemo odužiti gradeći modernu policijsku službu za sadašnje i buduće sigurnosne izazove u isto vrijeme ne zaboravljajući žrtvu i ljubav kojom se branila naša Hrvatska. 
Stoga svim hrvatskim braniteljima, pripadnicima policije i vojske, svim državljanima Lijepe naše čestitam 5. kolovoza, Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, a posebne čestitke upućujem sudionicima vojno-redarstvene akcije Oluja."


Glavni ravnatelj policije Dražen Vitez:

"Cijenjene policijske službenice i službenici, hrvatski branitelji…

danas je poseban dan i za sve vas, hrvatske policajke i policajce, a posebice za pripadnike Specijalne policije. Svojim sudjelovanjem i oni su značajno doprinijeli pozitivnom raspletu vojno-redarstvene akcije Oluja, akcije koja je postala simbol hrvatskog identiteta i suvremene demokratske hrvatske države.

Mnogi od njih i danas su aktivni u hrvatskoj policiji i, mada na drugačiji način, i dalje brinu o očuvanju mira, o sigurnosti života i imovine naših sugrađana, kao i stranaca u našoj zemlji.

Upravo njihova ratna iskustva upotpunjena stručnim policijskim znanjima, najkvalitetniji su temelj obrazovanja budućih policijskih naraštaja, kako bi stasali u budne, revne i nepristrane čuvare sigurnosti, za bolju i mirniju budućnost naše djece.

Osnovna je to zadaća hrvatskog policajca koji fokus o svojoj ulozi ne gubi niti u nemirnim, opasnim vremenima. Hrvatski policajac predano izvršava sve svoje zadatke, jer ga na to potiče ljubav prema domovini i prema bližnjem.

Stoga se s osjećajem bezvremenskog dostojanstva prisjetimo i svih onih članova policijske obitelji, svih očeva, sinova, supruga i prijatelja koji su pokazali spremnost i hrabrost, i koji su položili svoje živote na oltar Domovine, nošeni snažnim, iskrenim i zanosnim domoljubljem za slobodnu Hrvatsku.

Ponosni u sjećanju na njihov zanos, proslavimo ovaj dan kako oni i zaslužuju – dostojanstveno i u zajedništvu.

Svim hrvatskim braniteljima, a ponajviše sudionicima VRO Oluja iz policijskih redova čestitam 5. kolovoza, Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja."23.8.2017.Svjetska policijska olimpijada: Ekipa MUP-a osvojila 27 medalja
22.8.2017.Ministar Božinović na požarištima
21.8.2017.Natječaj za rukovodeće pol. službenike: Obavijest o izmjeni termina
19.8.2017.Obilježavanje 26. godišnjice obrane PP Daruvar i Grada Daruvara
16.8.2017.Poziv na razgovor kandidatima za glavnog ravnatelja policije
14.8.2017.U Kninu je svečano obilježen Dan logoraša i Dan Logora Knin
13.8.2017.26. godišnjica tragične pogibije pripadnika PP Beli Manastir
12.8.2017.Pucnjava u mjestu Šećerana
12.8.2017.U Palači Herzer otvorena izložba „Ljepota lažnog sjaja“
10.8.2017.Izložba „Ljepota lažnog sjaja“ gostuje Varaždinu
7.8.2017.Netočnost informacije o prihvatu 1500 migranata prema Dublinskom sporazumu
7.8.2017.Održana 302. Sinjska alka: među natjecateljima i policijski službenici
7.8.2017.Poziv na testiranje kandidatima za rukovodeća radna mjesta
4.8.2017.Zadar: Policijski brod dobio ime po prvom poginulom specijalcu u Oluji
4.8.2017.Europolova ljetna kampanja – šaljemo razglednice najtraženijim europskim bjeguncima
4.8.2017.Čestitke ministra unutarnjih poslova i glavnog ravnatelja policije
4.8.2017.27. obljetnica prvog postrojavanja Prvih hrvatskih redarstvenika
4.8.2017.Priopćenje za javnost povodom javnog okupljanja u Slunju 5. kolovoza
3.8.2017.Video: Upozorenja i savjeti za sigurnu vožnju
2.8.2017.Međunarodnom suradnjom do sigurnije turističke sezone


str.: 1 od 614. Ukupno: 12263 zapisa.