AKCIJA 24 - SATNI NADZOR BRZINE

AKCIJA 24  - SATNI NADZOR BRZINE

Foto: Ilustracija

Unatoč brojnim akcijama i upozorenjima stanje sigurnosti cestovnog prometa i dalje je nepovoljno. U prvih pet mjeseci 2018. godine u prometnim nesrećama poginulo je 116 osoba što je povećanje od 6,4 posto u odnosu na 109 poginulih u istom razdoblju prošle godine. Od 116 poginulih ove godine 61 osoba poginula je u prometnoj nesreći uzrokovanoj neprilagođenom brzinom što je povećanje od 21,7 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine kada je od ukupnog broja poginulih zbog neprilagođene brzine poginula 51 osoba.

Zbog navedenog stanja policija će na području svih policijskih uprava održati još jedan 24-satni pojačani nadzor brzine. Policijski službenici će pojačano kontrolirati brzinu vozila i pojačano postupati prema vozačima koji ne poštuju ograničenja brzine.

Pojačani nadzor brzine provodit će se od 6 satiujutro 27. lipnja 2018. (srijeda) do 6 sati ujutro 28. lipnja 2018. godine (četvrtak) na velikom broju lokacija, u naseljenim mjestima, izvan naselja i na autocestama.  U nadzoru brzine koristit će se svi raspoloživi uređaji, a u provedbu će biti uključen maksimalno mogući broj policijskih službenika. Kako bi se pokrio što veći teritorij, lokacije nadzora mijenjat će se svaka dva do tri sata.

Kao i u dosadašnjim akcija 24-satnog pojačanog nadzora brzine, policijske uprave putem svojih web stranica pozivaju  građane da predlože lokacije na kojima žele da se nadzire brzina kretanja vozila te će sukladno prijedlozima i biti odabrane lokacije.

Dragi građani, dojavite lokacije provođenja nadzora i sudjelujte u podizanju svijesti o potrebi povećanja sigurnosti cestovnog prometa. Prometne nesreće i stradavanja u prometu nastaju zbog nepropisne i neprilagođene brzine.

Rezultati akcije bit će objavljeni  na web stranicama svih policijskih uprava i Ministarstva unutarnjih poslova.