početna > Vijesti > Održane sjednice Vijeća za prevenciju kriminaliteta u Voćinu i Slatini

Održane sjednice Vijeća za prevenciju kriminaliteta u Voćinu i Slatini

Održane sjednice Vijeća za prevenciju kriminaliteta u Voćinu i Slatini

FOTO: PU virovitičko-podravska

Danas, 6. listopada u Voćinu i Slatini održane su najavljene sjednice Vijeća za prevenciju. Sjednica vijeća u Voćinu nazočili su članovi Vijeća: načelnik Općine Voćin Predrag Filić, ispred odgojno – obrazovane institucije gđa Ines Gužvić, Simodean Perić (član), Mladen Štiva (član) i Krunoslav Sertić (član, načelnik Policijske postaje Slatina).

Nakon što je sastanak otvorio gospodin Filić,  policijski službenik Ivo Jakić iz Službe prevencije Ravnateljstva policije upoznao je Vijeće s Programom preventivnih i proaktivnih aktivnosti Ministarstva unutarnjih poslova, a koji će se provoditi na području Policijske postaje Slatina. Nakon upoznavanja s programom svi nazočni članovi vijeća usuglasili su se da je program policije veoma dobar i da će zasigurno polučiti dobre rezultate, koji će pridonijeti poboljšanju kvaliteti života mladih u ovoj zajednici.

Članovi vijeća ipak su naglasili kako na području općine Voćin ima pojedinaca koji pokazuju asocijalno ponašanje, ali da  niti Općina Voćin kao niti grad Slatina nisu zbog toga mjesta gdje je sigurnost građana ugrožena kako se to prikazuje u medijima. Zajednički zaključak je bio da će se prihvatiti predloženi program prevencije i proaktivnog djelovanja MUP-a.

Sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Slatine održana je u 15 sati. Na planiranu sjednicu pristigao je i veći broj medija, koji su pokazali veliki interes za predstavljanje Programa prevencije i proaktivnog djelovanja, koje je najavilo Ministarstvo unutarnjih poslova.   

Na sjednicu su pristigli Sanja Mrzljak Jovanić, zamjenica predsjednika Vijeća, Bojan Plantak, član (zamjenik gradonačelnika), Dario Vrbaslija, član (predsjednik gradskog vijeća), Sanja Valen, član, Ljiljana Randelj, član (Ravnateljica CZSS Slatina), Snježana Vereš, član (ravnateljica Dječjeg vrtića Zeko), Snježana Dupan Lovrić ,član (Ravnateljica Dječjeg vrtića Suncokret), Božica Majhen, član (Ravnateljica OŠ Eugen Kumičić), Antonio Brzica, član (ravnatelj Glazbene škole Slatina), Mladen Graovac, član (ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole Slatina), Nikola Jušić, član (župnik Župe bl. Ivana Merza), Vanja Lazić, član (dir. TZ Slatina) i Krunoslav Sertić, član (načelnik Policijske postaje Slatina). 

Na početku sjednice, predsjednik Gradskog vijeća, Dario Vrbaslija, pozdravio je sve nazočne, a nakon toga je riječ preuzeo Ivo Jakić iz Službe prevencije Ravnateljstva policije, koji je isto tako nazočne članove Gradskog vijeća Slatina, upoznao sa Programom preventivnih i proaktivnih aktivnosti Ministarstva unutarnjih poslova.Nazočni članovi vijeća usuglasili su se da je program policije dobar i prihvatili su njegovo provođenje u daljnjem periodu. Isto tako pojedini članovi Vijeća isticali su kako su mediji nakon događaja kada su ozlijeđene mlađe osobe u ugostiteljskom objektu, Slatinu prikazali kao nesiguran grad za život, što zasigurno nije tako, jer u gradu se i sada sasvim normalno živi, te kako se to mora ispraviti.   

Nakon održane sjednice članovi Vijeća izrazili su zadovoljstvo planiranim aktivnostima, te postigli dogovor kako će se u suradnji s znanstvenim institucijama provoditi sustavna evaluacija ovog Programa kao i mjerenje rezultata njegove provedbe te će se osigurati njegova vidljivost putem medija.