početna > Vijesti > Topvijesti > Hrvatsko-britanski seminar o kibernetičkoj sigurnosti

Hrvatsko-britanski seminar o kibernetičkoj sigurnosti

Hrvatsko-britanski seminar o kibernetičkoj sigurnosti
6. ožujak 2018. objavljeno u 14:12

 Foto: MUP

Na Policijskoj akademiji je danas, 6. ožujka, započeo je dvodnevni seminar, koji je za policijske službenike zaposlene na poslovima kibernetičke sigurnosti organizirala Uprava kriminalističke policije Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova u suradnji s Veleposlanstvom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Uvodnu dobrodošlicu organizatorima, predavačima i polaznicima seminara, u ime Policijske akademije zaželjela je Danijela Petković, pomoćnica načelnika Akademije za međunarodnu i međuinstitucionalnu suradnju. Istaknula je kako je Velika Britanija dugogodišnji pouzdan partner Ministarstvu unutarnjih poslova te da su u posljednjih nekoliko godina zajednički organizirane brojne edukacije, najčešće upravo za potrebe djelatnika Uprave kriminalističke policije.

„Pitanje kibernetičke sigurnosti i borba protiv kibernetičkog kriminala u fokusu je našeg Ministarstva, što je vidljivo i po posljednjoj reorganizaciji, koja je na snazi od početka ove godine, kada je osnovana nova Služba kibernetičke sigurnosti, koja će se baviti kriminalističkim istraživanjima ove specifične vrste kaznenih djela, forenzičnim pretragama elektroničkih dokaza za potrebe linije rada visokotehnološkog kriminaliteta i istraživanjem društvenih mreža.“, rekla je Petković nadodavši kako je borba protiv kibernetičkog kriminala vrlo važna i prepoznata i na razini Europske unije, što se vidi kroz čitav niz inicijativa koje zajedno poduzimaju države članice, kao što je primjerice i osnivanje posebnog europskog Centra za borbu protiv kibernetičkog kriminala, u sklopu Europola, a u čijim radnim skupinama sudjeluju i naši policijski službenici.  

Seminar je zatim otvorio Peter Clements, zamjenik veleposlanika Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske i naglasio kako je kibernetički kriminalitet u današnje vrijeme izuzetno važno pitanje koje ne poznaje nacionalne granice i utječe na sve aspekte društva, od nacionalnih vlada, poslovnog sektora pa sve do sigurnosnih sustava, te je vrlo važno u borbi protiv tog globalnog problema djelovati zajednički i surađivati. Istaknuo je i da je Velika Britanija vrlo posvećena otvorenom, slobodnom i sigurnom Internetu te izrazio zadovoljstvo što Veleposlanstvo podupire ovaj seminar.

Policijskim službenicima, okupljenima iz svih policijskih uprava, o provođenju kriminalističkih istraživanja na Dark Webu, visokotehnološkom kriminalu i istraživanju zloćudnih računalnih programa – malwarea, govorili su predavači iz National Crime Agency.16.3.2018.Plakati koji spašavaju živote: "Ako tipkaš, ne vozi!"
16.3.2018.Dan otvorenih vrata Policijske akademije i PU primorsko-goranske
16.3.2018.Izložba "Ljepota lažnog sjaja" u Splitu
15.3.2018.Dan otvorenih vrata Policijske uprave istarske i Policijske akademije: Postani policajac!
14.3.2018.Glavni ravnatelj Nikola Milina na sastanku šefova policija u Beču
13.3.2018.Ministar Božinović nazočio svečanom preuzimanju novog objekta PP Otok
13.3.2018.Aktivnosti policije na poplavljenom području
12.3.2018.Hrvatsko-makedonska suradnja bez otvorenih pitanja
8.3.2018.Božinović u Bruxellesu: Jačanjem granične policije suzbijamo mreže krijumčara
8.3.2018.Hrvatska policija u akciji „NANA“ do sada zaplijenila 100 kilograma kokaina
7.3.2018.Dan otvorenih vrata u Zadru
7.3.2018.Plan korištenja prijenosnih šaltera za ožujak 2018.
6.3.2018.Hrvatsko-britanski seminar o kibernetičkoj sigurnosti
6.3.2018.Predstavljen Vodič ICC-a za informacijsku sigurnost u poslovanju
5.3.2018.Sjednica Upravnog odbora Zaklade policijske solidarnosti u Karlovcu
5.3.2018.Uhićena trojica krijumčara ljudima
4.3.2018.Četvrtu “Holjevku” trčali usprkos snijegu
2.3.2018.Mimohod pobjednika u Pakracu
2.3.2018.U Vukovaru obilježen Međunarodni dan civilne zaštite
1.3.2018.Natječaj za zanimanje policajac/policajka u 2018./2019. godini


str.: 1 od 633. Ukupno: 12653 zapisa.