početna > Vijesti > Top vijesti > 61. Promocija diplomantica i diplomanata Visoke policijske škole

61. Promocija diplomantica i diplomanata Visoke policijske škole

61. Promocija diplomantica i diplomanata Visoke policijske škole
12. travanj 2018. objavljeno u 15:02

Svečana promocija za 118 stručnih prvostupnika kriminalistike i 65 stručnih specijalista kriminalistike održana je danas na Visokoj policijskoj školi. Svečanost, kojoj su prisustvovali ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i načelnik  Policijske akademije Dubravko Novak, otvorila je prodekanica Ruža Karlović, koja je pozdravila uzvanike, diplomante i članove obitelji i uputila čestitke diplomantima za koje je rekla da su opravdali povjerenje tijekom školovanja kao i da to povjerenje sada moraju opravdati i pred građanima.

Diplome su diplomantima uručili dekan Visoke policijske škole Željko Karas, prodekanica Ruža Karlović i prodekan Davor Štrk nakon čega su ministar Davor Božinović i dekan Željko Karas uručili pohvalnice najboljim studentima. Najveću pohvalu Summa cum laude primio je prvostupnik Matija Skelin, veliku pohvalu Magna cum laude prvostupnici Marko Smontara, Mario Jelenski i Nenad Jerbić te pohvalu Cum laude prvostupnici Ivan Matjačić, Tomislav Marinović, Antonio Buzov i Alen Marijanović a pohvalu su dobile i Dragana Zelić i Daniela Žibert. U ime prvostupnika za primljene pohvale zahvalio se Mario Jelenski.

Također su ministar Davor Božinović i dekan Željko Karas uručili pohvalnice najboljim stručnim specijalistima, velika pohvala Magna cum laude uručena je Krešimiru Filipić i pohvala Cum laude Goranu Jusup. Za primljene pohvalnice zahvalio se Krešimir Filipić koji je potom pročitao tekst akademske prisege uz koju su diplomanti prisegnuli.

Nakon prisege diplomanata, dekan Željko Karas čestitao je diplomantima za koje je rekao da su bili posebno marljiva generacija što je je vidljivo i po visokom prosjeku ocjena. Uspješnost svake organizacije je veća što je veći broj znanstveno obrazovanih, a ta tendencija je prisutna i u policiji, dodao je dekan Visoke policijske škole koja posljednjih 50 godina provodi ovaj program obrazovanja.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović pozdravio je sve prisutne u svoje ime kao u ime glavnog ravnatelja policije Nikole Miline, te svečanu promociju diplomanata označio kao jedan od najvažnijih dana za Ministarstvo unutarnjih poslova i Ravnateljstvo policije. Nakon čestitke diplomantima posebno je pozdravio pohvaljene Najvećom pohvalom, Velikom pohvalom i Pohvalom kao i diplomante koji zbog obaveza nisu mogli prisustvovati promociji.

Kao što sam obećao na početku svog mandata, ulaganje u buduće kadrove, jedna je od prioritetnih zadaća i siguran sam da će, pored ulaganja u opremu i odoru policajki i policajaca te stvaranje boljih uvjeta za policiju, obilježiti moj mandat na čelu Ministarstva. Vaš upis stručnog studija kriminalistike i specijalističkog diplomskog stručnog studija kriminalistike dokaz je da ste prepoznali dodatne izazove koje pred vas stavlja policijski poziv i da odgovore na njih možete dati samo usvajanjem novih znanja i usavršavanjem. Značajan dio vas je, pored redovnog svakodnevnog rada, kroz izvanredni studij, uložio dodatan trud i stekao nova znanje i nove kompetencije, što je za svaku pohvalu, obratio se diplomantima ministar.

Na kraju promocije, ministar Božinović čestitao je još jednom diplomantima uz riječi: “Policija je nositelj sigurnosti naše države, te ste time vi nositelji ovog društva. Budite na ponos te nemojte okaljate ovaj častan posao koji je više od zanimanja…on je način života. Vodite život sukladno zakonu i visokim moralnim uzusima, a radne zadaće ispunjavajte na ponos zajednice i uvijek misleći na građane, ljude kojima služite. Ne zaboravite - temeljna zadaća policije je odgovornost prema građanima i kao i prema domovini.“31.10.2018.Na sjednici Vlade RH prihvaćeni legislativni prijedlozi MUP-a
26.10.2018.Na sjednici Vlade ministar Božinović govorio o turističkoj sezoni 2018.
26.10.2018.#CyberScams: Sedam najčešćih financijskih online prijevara
26.10.2018. Stanje na graničnom prijelazu Maljevac
26.10.2018.Zimsko računanje vremena i savjeti za vozače
25.10.2018.U Međimurju održan preventivni program "Poštujte naše znakove"
25.10.2018.Suradnja Policijske akademije i Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagreb
25.10.2018.Uhvaćen u prekoračenju dopuštene brzine za više od 110 km/h
25.10.2018.Marina Sverić - dobitnica nagrade za policajku godine
25.10.2018.Operativna akcija Pollos
25.10.2018.Prvenstvo Hrvatske u plivanju za osobe s intelektualnim teškoćama
24.10.2018.U Makarskoj ministar Božinović potpisao ugovor vrijedan pola milijuna kuna za obnovu PP Makarska
23.10.2018.Odgovor MUP-a RH Platformi 112
23.10.2018. Hrvatska policija neće dopustiti nezakonite prelaske granice
23.10.2018.Sporazum o zajedničkom ulaganju Ministarstva unutarnjih poslova i Grada Senja
23.10.2018.Pojačani nadzor prometa proteklog vikenda
23.10.2018.Polaznici Policijske škole na svečanosti povodom Dana darivatelja krvi
23.10.2018.Razvoj e-učenja u obrazovnom sustavu MUP-a - Policijska akademija
22.10.2018.Akcija „Poštujte naše znakove“ u Okučanima
22.10.2018.Provedba projekta nadzora državne granice


str.: 1 od 656. Ukupno: 13114 zapisa.