početna > Vijesti > Topvijesti > Dog Trainers course on explosives

Dog Trainers course on explosives

Dog Trainers course on explosives
11. lipanj 2018. objavljeno u 12:20

Foto:MUP

Zbog nezakonitih migranta iz Azije na područje istočnog Sredozemlja, hrvatski policajci uključeni su u provedbu zadaća zaštite vanjskih granica na moru i spašavanja migranata na području ugroženih zemalja. Pripreme za uspješnu provedbu navedenih zadaća policijskih službenika zemalja članica EU provode se u FRONTEX-ovoj partnerskoj akademiji u Policijskoj akademiji u Zagrebu.

Tako je danas u sklopu suradnje FRONTEX-a i Policijske akademije započela obuka policijskih službenika zemalja članica u sklopu FRONTEX-ovog projekta „Thematic Dog Trainers course on explosives“, koja će se provoditi od 11. do 15. lipnja. 

Nastavak uspješne suradnje s FRONTEX-om je educirati hrvatske policajce i policijske službenike država članica te ojačati zajedničke kapacitete za sudjelovanje u međunarodnim operativnim akcijama u cilju suzbijanja nezakonitih migranata, posebice u provedbi zajedničkih operativnih akcija istaknula je Mirjana Abramović, voditeljica Službe za razvoj policijskog obrazovanja inače i koordinatorica FRONTEX-ovih aktivnosti u ime partnerske FRONTEX akademije, Policijske akademije u Zagrebu.

Osposobljavanja policijskih službenika zemalja članica u sklopu ovog FRONTEX-ovog projekta, po prvi puta provodi se u Policijskoj akademiji u Zagrebu, a intencije je pojačati ovo područje obuke, posebice u cilju jačanja vanjske granice Europske unije, istaknuo je voditelj Centra, g. Berislav Lankaš. Važno je spomenuti kako je ovo prvi ovakav projekt u novouređenom Centrom, a želja je da se Centar ojača kao i njegov položaj unutar zemalja članica kao mjesto gdje će  se provoditi dresura službenih pasa i obuka vodiča za sve policijske službenike EU.

Obuka će se provoditi kroz dvije faze:

Fazu učenja na daljinu, za koju je zadužen g. Giedrius Baksa (FRONTEX) i gđa. Mirjana Abramović (Policijska akademija) koju su polaznici i prije početka face to face faze morali uspješno završiti, kako bi pristupili drugoj fazi obuke.

Faza face to face provodit će se kroz predavanja kao i praktične vježbe vodiča i službenih pasa.

Obuku vodi g. Giedrius Baksa iz FRONTEX-ove Jedinice za obuku (Sektora za izgradnju kapaciteta), a treneri zaduženi za potpunu implementaciju i provedbu su iz zemalja članica, Estonije, Grčke i Portugala. Na navedenoj obuci polaznici su iz zemalja članica EU koji (Njemačka, Italija, Francuska, Latvija, Litva, Malta, Portugal, Rumunjska, Španjolska i Hrvatska).

Cilj obuka je ojačati zajedništvo i osjećaj pripadnosti kulturi europske i granične obalne straže kao setu zajedničkih standarda, vrijednosti i dobre prakse u području osposobljavanja i treninga granične i obalne straže. U ime partnerske FRONTEX akademije nazočne je pozdravila pomoćnica načelnika Policijske akademije za međunarodnu i međuinstitucionalnu suradnju Danijela Petković prilikom službenog otvaranja obuke.

Za petak je planirana završna vježba i prezentacija ovog Projekta na kojoj se očekuju i visoki dužnosnici Ravnateljstva policije, kako bi podržali početak još jedne uspješne suradnje FRONTEX-a i partnerske FRONTEX akademije, odnosno Ravnateljstva policije u cijelosti.18.8.2018.Pomorski policajci PU istarske spasili maloljetnog stranca
18.8.2018.NAJAVA: Izvješćivanje predsjednika Vlade RH o tijeku protupožarne sezone 2018.
17.8.2018.Pomoćnik ministra i zamjenik glavnog ravnatelja policije u posjetu PU istarskoj
17.8.2018.Upozorenje vozačima
16.8.2018.Poziv na provjeru zdravstvene sposobnosti
14.8.2018.Poziv na provjeru zdravstvene sposobnosti
14.8.2018.Blagdan Velike Gospe
13.8.2018.U Belom Manastiru obilježena 27. obljetnica smrtnog stradavanja hrvatskih policajaca
10.8.2018.Poziv na provjeru zdravstvene sposobnosti-PU zadarska i dr.
10.8.2018.Zaplijenjeno oko 150 kg razne droge
10.8.2018.Poziv na provjeru zdravstvene sposobnosti - PU vukovarsko srijemska
9.8.2018.Poziv na provjeru zdravstvene sposobnosti- PU brodsko-posavska i splitsko-dalmatinska
7.8.2018.Internetske prijevare
6.8.2018.303. Sinjska alka
1.8.2018.DALJ: 27. obljetnica tragične pogibije daljskih branitelja
1.8.2018."Ljepota lažnog sjaja"- izložba u Kneževoj palači u Zadru
31.7.2018.Poziv na provjeru zdravstvene sposobnosti
31.7.2018.Poziv za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa
30.7.2018.Poziv kandidatima za pružanje pravne pomoći u postupku povratka
30.7.2018.U Aržanu završen 22. memorijalni turnir u malom nogometu „Josip Jović 2018“


str.: 1 od 648. Ukupno: 12952 zapisa.