početna > Vijesti > Topvijesti > Delegacija Centra “Ivan Vučetić” u posjetu izraelskoj policiji

Delegacija Centra “Ivan Vučetić” u posjetu izraelskoj policiji

Delegacija Centra “Ivan Vučetić” u posjetu izraelskoj policiji
2. srpanj 2018. objavljeno u 11:56

Nakon nedavnog susreta izraelskog ministra sigurnosti Gilada Erdana s ministrom unutarnjih poslova Republike Hrvatske dr.sc. Davorom Božinovićem, kada je  između ostalog dogovoreno jačanje suradnje u razmjeni forenzičnih iskustava između dvije države, delegacija stručnjaka MUP-ovog Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” predvođena načelnicom Centra Andreom Ledić, posjetila je izraelske kolege s Državnog instituta za forenziku – DIFS (Division for Identification and Forensic Sciences).  

DIFS  je jedna od vodećih ustanova takve vrste u svijetu s golemim iskustvom rada u svim područjima forenzičnih znanosti, a uz stručnjake iz Centra “Ivan Vučetić”, hrvatsku delegaciju činili su i prof.dr.sc. Dragan Primorac, inicijator suradnje dviju institucija koji je tom prilikom predstavljao i Američku Akademiju za forenzične znanosti te ravnatelj Instituta za antropologiju doc.dr.sc. Saša Missoni, koji se posebice fokusirao na područje forenzične antropologije.

Posjet izraelskom DFIS-u započeo je sastankom s gospođom Myriam Azoury, načelnicom DIFS-a te najpoznatijim izraelskim forenzičarom prof.dr. Yossi Almogom.

Legendarni izraelski forenzičar prof.dr. Yossia Almoga dobitnik je mnogih odlikovanja iz područje forenzičnih znanosti, uključujući prestižnu „Lucasovu medalju“ Američke akademije forenzičnih znanosti (AAFS).

Načelnica DIFS-a, general Azoury tom prilikom prezentirala je novi ustroj DIFS-a, rađen sukladno tzv. „CSI Concept-u" izraelske policije.

Naglasila je izniman značaj povezanosti policijskih službenika koji rade na obradi mjesta događaja i onih koji materijalne tragove pronađene na mjestu događaja kasnije obrađuju i vještače. Načelnica Azoury posebno je istaknula da je „Osnova i preduvjet za promicanje izvrsnosti u forenzičnim znanostima kontinuirano cijeloživotno obrazovanje djelatnika podizanjem akademskog stupnja te sudjelovanjem u raznim znanstvenim projektima“.

Tijekom sastanka razgovaralo se o razmjeni iskustava i najboljih praksi dviju respektabilnih forenzičnih instituta koji se susreću s brojnim zajedničkim izazovima.Uz to,  dogovoreni su konkretni oblici buduće suradnje koja bi započela uzvratnim posjetom delegacije DIFS-a MUP-ovom Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić”.  16.7.2018.Poziv na provjeru zdravstvene sposobnosti za zanimanje policajac
13.7.2018.Ponosni sinovi i kćeri Hrvatske
13.7.2018.Zagrebačka županija, generator hrvatskog gospodarstva
13.7.2018.Poziv na provjeru zdravstvene sposobnosti za zanimanje policajac
13.7.2018.Poziv kandidatima za zanimanje policajac na testiranje u Splitu
13.7.2018.Obavijest građanima
13.7.2018.Ministar Božinović u Innsbrucku na Vijeću ministara
12.7.2018.Poziv kandidatima za zanimanje policajac na testiranje u Dubrovniku
11.7.2018.U Sisku održan preventivni projekt „Dan kao san“
11.7.2018.U Hrvatsku preseljena četvrta skupina izbjeglica iz Turske
10.7.2018.RescEU kao dopuna nacionalnih kapaciteta
10.7.2018.Varaždinska policija oduzela veću količinu droge
10.7.2018.Ministar Božinović na summitu EU-zapadni Balkan
9.7.2018.Vlado Cindrić i SK „Policajac“ osvojili naslove državnih prvaka
6.7.2018.Sastanak glavnog ravnatelja policije s ravnateljem Porezne uprave
6.7.2018.Upozorenja i savjeti vozačima koji kreću na godišnje odmore
5.7.2018.Ministar Božinović na sastanku s ministrom Gérardom Collombom
4.7.2018.Na splitskom području zaplijenjeno preko 9 kilograma marihuane
4.7.2018.Konferencija za novinare - pronađen počinitelj koji je na zadarsku policiju bacio bombe
4.7.2018.U krovnom prostoru vozila pronađeno 38 kg marihuane


str.: 1 od 646. Ukupno: 12908 zapisa.