početna > Vijesti > Topvijesti > Međunarodna policijska suradnja: U PU splitsko-dalmatinsku stigli strani po ...

Međunarodna policijska suradnja: U PU splitsko-dalmatinsku stigli strani policijski službenici

Međunarodna policijska suradnja: U PU splitsko-dalmatinsku stigli strani policijski službenici
3. srpanj 2018. objavljeno u 16:15

Foto: PU splitsko - dalmatinska

Danas su u Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku stigli  policijski službenici iz pet zemalja - Bosne i Hercegovine, Poljske, Njemačke, Češke i Slovačke koji će u okviru projekta međunarodna policijska suradnja tijekom turističke sezone 2018, koja se provodi kao dio projekta „Sigurna turistička sezona“ obavljati službu.

Policijske službenike primio je načelnik Policijske uprave Slobodan Marendić. Na  prijemu su prisustvovali  konzularni predstavnici, te načelnici Policijskih postaja u kojim  će strani policajci  obavljati  službu. Nakon prijema je  održana konferencija za medije na kojoj su predstavljeni policijski službenici Martin Danzer iz Njemačke  raspoređen na rad  u Postaju aerodromske policije Resnik; Darko Stankovič i  Karel Kratochvíl  iz Češke raspoređeni na rad u Policijskoj  postaji Omiš, Peter Filipjak i Štefan Banyar iz Slovačke raspoređeni na rad  u Policijskoj postaji Trogir,Marcin Musial, Kamil Gosk  i Katarzyna Pilipiuk iz Poljske  raspoređeni u Policijskoj postaji Makarska i  Ivana Lidzak i Adis Gabeljić iz Bosne i Hercegovine koji će službu obavljati također u Policijskoj postaji Makarska. Navedeni će obavljati službu  u Republici Hrvatskoj od .1 do 31. srpnja, dok se  u  narednom periodu očekuju  policijski službenici iz Italije, te tijekom kolovoza i  policijski službenici   iz  Francuske.

 Na samom početku načelnik Policijske uprave  Slobodan  Marendić zaželio je dobrodošlicu svima i istaknuo kako je uspostavljne dobar dijalog, a  dosadašnja suradnja i rad  pokazala je izuzetno dobre rezultate što se nada da će biti i u buduće.  Svima je  zaželio dobar i uspješan rad i boravak u Republici Hrvatskoj. 

Voditelj Odjela prevencije  Paško Ugrina također je zaželio dobrodošlicu svima, te se osvrnuo  da će kao i ranijih godina strani policijski službenici službu obavljati u službenoj policijskoj odori zemlje iz koje dolaze, bez naoružanja zajedno s hrvatskim policijskim službenicima, te istaknuo kako je  zadaća  stranih policijskih službenika pomaganje hrvatskoj policiji posebno u dijelu suradnje s turistima koji dolaze iz njihovih zemalja kao i u  prevenciji  kaznenih djela i prekršaja.

Sve policijske službenike pozdravili  su i gosti, pročelnik Porezne uprave, Ivica Kusić, te pročelnik Carinske uprave Ljubomir Kovać koji su istaknuli  dobru suradnju i dijalog s policijom.

Strani policijski službenici zahvalili su se na gostoprimstvu  Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj i izrazili zadovoljstvo što će, kao i do sada, biti od pomoći i pružati  podršku   hrvatskoj policiji  i  doprinijeti rješavanju situacija u kojim se nađu njihovi državljani.21.9.2018.Svečano je otvorena izložba „Policija kroz fotografiju“
21.9.2018.Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama
21.9.2018.Poduzimanje pojačanih aktivnosti prometne policije do kraja 2018.
21.9.2018.Prijavljen za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika
20.9.2018.Najava izložbe "Policija kroz fotografiju"
20.9.2018.Poštujte naše znakove u Vatroslavu Lisinskom
19.9.2018.Nastavak preventivne akcije "Poštujte naše znakove"
19.9.2018.Napredni tečaj za policijske službenike protueksplozijske zaštite
18.9.2018.Policijski službenik osvojio medalje na natjecanju u gađanju
18.9.2018.Izložba fotografija „Interventna policija - pogled kroz objektiv“
17.9.2018.Spektakularna godišnja vježba Interventne policije
17.9.2018.Hrvatska policija postaje prepoznata kao brand izvan RH
17.9.2018.Predstavljena knjiga „TONFA“ i edukativna Cyber igra
17.9.2018.U Hrvacama obilježena 27. godišnjica pogibije hrvatskih redarstvenika
17.9.2018.27. godišnjica oslobađanja požeške vojarne te Dan hrvatskih branitelja
17.9.2018.Ostvareni rezultati policajaca sportaša
14.9.2018.Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi RH
14.9.2018.Poziv na testiranje kandidatima/kandidatkinjama
14.9.2018.Priopćenje: Ratni zločin protiv ratnih zarobljenika
13.9.2018.Poboljšanje uvjeta stanovanja policijskih službenika u PU istarskoj


str.: 1 od 652. Ukupno: 13022 zapisa.