početna > Vijesti > Topvijesti > Međunarodna policijska suradnja: U PU splitsko-dalmatinsku stigli strani po ...

Međunarodna policijska suradnja: U PU splitsko-dalmatinsku stigli strani policijski službenici

Međunarodna policijska suradnja: U PU splitsko-dalmatinsku stigli strani policijski službenici
3. srpanj 2018. objavljeno u 16:15

Foto: PU splitsko - dalmatinska

Danas su u Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku stigli  policijski službenici iz pet zemalja - Bosne i Hercegovine, Poljske, Njemačke, Češke i Slovačke koji će u okviru projekta međunarodna policijska suradnja tijekom turističke sezone 2018, koja se provodi kao dio projekta „Sigurna turistička sezona“ obavljati službu.

Policijske službenike primio je načelnik Policijske uprave Slobodan Marendić. Na  prijemu su prisustvovali  konzularni predstavnici, te načelnici Policijskih postaja u kojim  će strani policajci  obavljati  službu. Nakon prijema je  održana konferencija za medije na kojoj su predstavljeni policijski službenici Martin Danzer iz Njemačke  raspoređen na rad  u Postaju aerodromske policije Resnik; Darko Stankovič i  Karel Kratochvíl  iz Češke raspoređeni na rad u Policijskoj  postaji Omiš, Peter Filipjak i Štefan Banyar iz Slovačke raspoređeni na rad  u Policijskoj postaji Trogir,Marcin Musial, Kamil Gosk  i Katarzyna Pilipiuk iz Poljske  raspoređeni u Policijskoj postaji Makarska i  Ivana Lidzak i Adis Gabeljić iz Bosne i Hercegovine koji će službu obavljati također u Policijskoj postaji Makarska. Navedeni će obavljati službu  u Republici Hrvatskoj od .1 do 31. srpnja, dok se  u  narednom periodu očekuju  policijski službenici iz Italije, te tijekom kolovoza i  policijski službenici   iz  Francuske.

 Na samom početku načelnik Policijske uprave  Slobodan  Marendić zaželio je dobrodošlicu svima i istaknuo kako je uspostavljne dobar dijalog, a  dosadašnja suradnja i rad  pokazala je izuzetno dobre rezultate što se nada da će biti i u buduće.  Svima je  zaželio dobar i uspješan rad i boravak u Republici Hrvatskoj. 

Voditelj Odjela prevencije  Paško Ugrina također je zaželio dobrodošlicu svima, te se osvrnuo  da će kao i ranijih godina strani policijski službenici službu obavljati u službenoj policijskoj odori zemlje iz koje dolaze, bez naoružanja zajedno s hrvatskim policijskim službenicima, te istaknuo kako je  zadaća  stranih policijskih službenika pomaganje hrvatskoj policiji posebno u dijelu suradnje s turistima koji dolaze iz njihovih zemalja kao i u  prevenciji  kaznenih djela i prekršaja.

Sve policijske službenike pozdravili  su i gosti, pročelnik Porezne uprave, Ivica Kusić, te pročelnik Carinske uprave Ljubomir Kovać koji su istaknuli  dobru suradnju i dijalog s policijom.

Strani policijski službenici zahvalili su se na gostoprimstvu  Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj i izrazili zadovoljstvo što će, kao i do sada, biti od pomoći i pružati  podršku   hrvatskoj policiji  i  doprinijeti rješavanju situacija u kojim se nađu njihovi državljani.16.7.2018.Poziv na provjeru zdravstvene sposobnosti za zanimanje policajac
13.7.2018.Ponosni sinovi i kćeri Hrvatske
13.7.2018.Zagrebačka županija, generator hrvatskog gospodarstva
13.7.2018.Poziv na provjeru zdravstvene sposobnosti za zanimanje policajac
13.7.2018.Poziv kandidatima za zanimanje policajac na testiranje u Splitu
13.7.2018.Obavijest građanima
13.7.2018.Ministar Božinović u Innsbrucku na Vijeću ministara
12.7.2018.Poziv kandidatima za zanimanje policajac na testiranje u Dubrovniku
11.7.2018.U Sisku održan preventivni projekt „Dan kao san“
11.7.2018.U Hrvatsku preseljena četvrta skupina izbjeglica iz Turske
10.7.2018.RescEU kao dopuna nacionalnih kapaciteta
10.7.2018.Varaždinska policija oduzela veću količinu droge
10.7.2018.Ministar Božinović na summitu EU-zapadni Balkan
9.7.2018.Vlado Cindrić i SK „Policajac“ osvojili naslove državnih prvaka
6.7.2018.Sastanak glavnog ravnatelja policije s ravnateljem Porezne uprave
6.7.2018.Upozorenja i savjeti vozačima koji kreću na godišnje odmore
5.7.2018.Ministar Božinović na sastanku s ministrom Gérardom Collombom
4.7.2018.Na splitskom području zaplijenjeno preko 9 kilograma marihuane
4.7.2018.Konferencija za novinare - pronađen počinitelj koji je na zadarsku policiju bacio bombe
4.7.2018.U krovnom prostoru vozila pronađeno 38 kg marihuane


str.: 1 od 646. Ukupno: 12908 zapisa.