početna > Vijesti > Topvijesti > Strani policajci stigli u PU primorsko-goranskoj

Strani policajci stigli u PU primorsko-goranskoj

Strani policajci stigli u PU primorsko-goranskoj
4. srpanj 2018. objavljeno u 15:48

Foto: PU primorsko-goranska

Danas je u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj održana konferencija za medije u povodu održavanja projekta „Sigurna turistička sezona". Riječ je o izvornom projektu Ministarstva unutarnjih poslova kojim već 12 godina zaredom tijekom turističke sezone strani policijski službenici pomažu hrvatskim kolegama diljem Jadrana u očuvanju sigurnosti.

Na području Primorsko-goranske županije projekt je započeo 2007. godine dolaskom austrijskih policijskih službenika u Policijsku postaju Opatija.  Uz austrijske policijske službenike, dosada su ovdje bili policajci iz Slovačke Republike, Interpola, Bavarske, Republike Poljske, Republike Rumunjske, Republike Slovenije i Republike Srbije.

Projekt  "Sigurna turistička sezona" predstavio je načelnik Policijske uprave primorsko-goranske, Tomislav Dizdar  naglasivši vrijednost suradnje hrvatskih i stranih policajaca na osnaživanju sigurnosti tijekom sezone te istaknuvši segment sigurnosti kao jedan od brendova hrvatske policije. Dodao je pritom kako je zadatak stranih kolega u okviru ovog projekta prvenstveno preventivni, kako bi se suradnjom hrvatskih i stranih policajaca unaprijedila komunikacija s turistima. No, dodao je da će strani policajci moći sudjelovati i u određenim postupanjima policije, kao i u istraživanjima  koja se provode u prometu, graničnoj policiji, temeljnoj policiji i drugim područjima, ovisno o potrebi službe.

Na konferenciji su prisustvovali strani policijski službenici iz Poljske: Malgorzata Gluba, Michal KopečiPawel Gardys, koji  će poslove obavljati u Policijskoj postaji Krk od 1. srpnja do kraja kolovoza. Njima će se sredinom srpnja pridružiti slovenski policijski službenik, Drago Butara, koji će u projektu sudjelovati mjesec dana. Dva slovačka policijska službenika, Martin Kandráč i Roman Hájek službu će obnašati od 1. do 30. srpnja u Policijskoj postaji Crikvenica, no u kolovozu ih zamjenjuju Miroslava Adamovič i Jan Jacko. Policijski službenik iz Rumunjske,  Ursu Adrian – Vasilei policijski službenik iz Republike Srbije,  Mladen Kovačević  raspoređeni su od  1. do 31. srpnja u Policijskoj postaji Opatija. Policajca iz Srbije zamijenit će u kolovozu kolega Saša Milanović, a rumunjskog policijskog službenika, Suciu Catalin – Silviu. Na područje PP Mali Lošinj s ispostavom Cres prvi put će ovoga kolovoza stići i policijski službenik  iz Njemačke, iz Donje Saske, Fabian Peters.

U dosadašnjem radu policijski su službenici pokazali profesionalnost u radu i u suradnji s hrvatskim kolegama te doprinijeli boljoj komunikaciji i subjetivnom osjećaju stranih gostiju za vrijeme boravka na našem području. Na kraju , načelnik Dizdar zaželio im je uspješan rad i  ugodan boravak na području Primorsko-goranske županije i  Republike Hrvatske. Posebnu zahvalu uputio je predstavnicima medija na praćenju i interesu za rad policije i ovaj projekt "Sigurna turistička sezona".      

Inače, u sklopu navedenog projekta na nacionalnoj razini, u proteklom razdoblju sudjelovali su policijski službenici iz 17 zemalja: Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Češke, Francuske, Italije, Kosova, Mađarske, Makedonije, Njemačke, Poljske, Rumunjske, Slovačke, Slovenije, Srbije i Ukrajine. Ove će se godine u svim priobalnim policijskim upravama duž Jadrana, rasporediti više od 50 stranih policijskih službenika, a po prvi put će sudjelovati i policajci iz Kine.21.9.2018.Svečano je otvorena izložba „Policija kroz fotografiju“
21.9.2018.Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama
21.9.2018.Poduzimanje pojačanih aktivnosti prometne policije do kraja 2018.
21.9.2018.Prijavljen za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika
20.9.2018.Najava izložbe "Policija kroz fotografiju"
20.9.2018.Poštujte naše znakove u Vatroslavu Lisinskom
19.9.2018.Nastavak preventivne akcije "Poštujte naše znakove"
19.9.2018.Napredni tečaj za policijske službenike protueksplozijske zaštite
18.9.2018.Policijski službenik osvojio medalje na natjecanju u gađanju
18.9.2018.Izložba fotografija „Interventna policija - pogled kroz objektiv“
17.9.2018.Spektakularna godišnja vježba Interventne policije
17.9.2018.Hrvatska policija postaje prepoznata kao brand izvan RH
17.9.2018.Predstavljena knjiga „TONFA“ i edukativna Cyber igra
17.9.2018.U Hrvacama obilježena 27. godišnjica pogibije hrvatskih redarstvenika
17.9.2018.27. godišnjica oslobađanja požeške vojarne te Dan hrvatskih branitelja
17.9.2018.Ostvareni rezultati policajaca sportaša
14.9.2018.Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi RH
14.9.2018.Poziv na testiranje kandidatima/kandidatkinjama
14.9.2018.Priopćenje: Ratni zločin protiv ratnih zarobljenika
13.9.2018.Poboljšanje uvjeta stanovanja policijskih službenika u PU istarskoj


str.: 1 od 652. Ukupno: 13022 zapisa.