početna > Vijesti > Top vijesti > Suradnja Policijske akademije i Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagreb

Suradnja Policijske akademije i Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagreb

Suradnja Policijske akademije i Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagreb
25. listopad 2018. objavljeno u 14:46

FOTO: PA

Služba za razvoj policijskog obrazovanja i nakladničko knjižničnu djelatnost u suradnji s Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom (NSK) započela je s ciklusom interaktivnih edukacija o elektroničkim izvorima znanstvenih i stručnih informacija.

Prepoznajući važnost edukacija koje implementiraju suvremene tehnologije i njihove informacijske mogućnosti, ova edukacija vrlo usko povezuje razvoj znanstvenih istraživanja s knjižničnom djelatnošću koja time opravdava i svoju edukacijsko-informacijsku ulogu.

U sklopu projekta „Povećanje pristupa elektroničkim izvorima znanstvenih i stručnih informacija  ̶  e-izvori“ koji se financira sredstvima iz Europskog socijalnog fonda NSK provodi edukacijske radionice za znanstveno-nastavno osoblje, a Služba za razvoj  policijskog obrazovanja uključila se kao korisnički partner u cilju pružanja što kvalitetnijih obrazovnih mogućnosti u svrhu stručnog usavršavanja.

Ciklus predavanja započeo je  prvom radionicom danas na Policijskoj akademiji  u   e-učionici Službe za razvoj policijskog obrazovanja za predstavnike Visoke policijske škole s ciljem daljnjeg proširenja edukacije i suradnje. Prvu edukaciju prošlo je deset polaznika koji su usvojili znanja o dostupnim elektroničkim izvorima znanstvenih informacija. Edukacija je održana u e-učionici Službe za razvoj policijskog obrazovanja i nakladničko-knjižničnu djelatnost koja je i osnovana kao informacijsko-tehnička podrška ovakvih i sličnih edukacija u sklopu provedbe Projekta „Sustav za upravljanje ljudskim potencijalima u Ministarstvu unutarnjih poslova“ kao i uz financijsku potporu Frontex-a.

Konačno, cilj edukacije je upoznavanje znanstveno-nastavnog osoblja, mladih znanstvenika te diplomskih i poslijediplomskih studenata o mogućnostima pristupa elektroničkim izvorima znanstvenih i stručnih informacija te osposobljavanje za samostalno pretraživanje istaknula je voditeljica Službe Mirjana Abramović, koja je danas i otvorila ovu edukaciju te se zahvalila na suradnji i pozdravila mogućnost proširenja i jačanja suradnje i u budućnosti. Ovom edukacijom proširila su se znanja korisnika o dostupnim elektroničkim izvorima i njihovom boljem i jačem vrednovanju s ciljem razvoja policijskog obrazovanja i jačanja izvrsnosti policijskog zvanja.

Projektom e-Izvori želi se poboljšati pristup inozemnim istraživačkim publikacijama i bazama podataka, čime se izravno utječe na poboljšanje istraživačkoga okruženja za hrvatske znanstvenike te otvaranje mogućnosti bolje međunarodne vidljivosti naših/vaših znanstvenika i njihovih znanstvenih rezultata istaknula je gđa. Sanela Karabašić zajedno s kolegicama, predavačima Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Osiguranim pristupom, organiziranim izobrazbama te informiranošću ciljanih skupina – znanstvenika, nastavnika, studenata te knjižničara u visokoškolskim i znanstvenim ustanovama pridonosi se povećanju korištenja nove znanstvene literature, što je u izravnoj međuzavisnosti s povećanjem kvalitete znanstvenoga rada hrvatskih znanstvenika istaknula je voditeljica knjižnično-informacijskog centra Policijske akademije, gđa. Mirta Čoh, inače i inicijator suradnje kroz ovaj Projekt.31.10.2018.Na sjednici Vlade RH prihvaćeni legislativni prijedlozi MUP-a
26.10.2018.Na sjednici Vlade ministar Božinović govorio o turističkoj sezoni 2018.
26.10.2018.#CyberScams: Sedam najčešćih financijskih online prijevara
26.10.2018. Stanje na graničnom prijelazu Maljevac
26.10.2018.Zimsko računanje vremena i savjeti za vozače
25.10.2018.U Međimurju održan preventivni program "Poštujte naše znakove"
25.10.2018.Suradnja Policijske akademije i Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagreb
25.10.2018.Uhvaćen u prekoračenju dopuštene brzine za više od 110 km/h
25.10.2018.Marina Sverić - dobitnica nagrade za policajku godine
25.10.2018.Operativna akcija Pollos
25.10.2018.Prvenstvo Hrvatske u plivanju za osobe s intelektualnim teškoćama
24.10.2018.U Makarskoj ministar Božinović potpisao ugovor vrijedan pola milijuna kuna za obnovu PP Makarska
23.10.2018.Odgovor MUP-a RH Platformi 112
23.10.2018. Hrvatska policija neće dopustiti nezakonite prelaske granice
23.10.2018.Sporazum o zajedničkom ulaganju Ministarstva unutarnjih poslova i Grada Senja
23.10.2018.Pojačani nadzor prometa proteklog vikenda
23.10.2018.Polaznici Policijske škole na svečanosti povodom Dana darivatelja krvi
23.10.2018.Razvoj e-učenja u obrazovnom sustavu MUP-a - Policijska akademija
22.10.2018.Akcija „Poštujte naše znakove“ u Okučanima
22.10.2018.Provedba projekta nadzora državne granice


str.: 1 od 656. Ukupno: 13114 zapisa.