početna > Vijesti > Topvijesti > U PU zagrebačkoj predstavljen projekt E-policija

U PU zagrebačkoj predstavljen projekt E-policija

U PU zagrebačkoj predstavljen projekt E-policija
6. listopad 2015. objavljeno u 08:10
Foto: PUZ
 
U Policijski upravi zagrebačkoj zamjenik ministra unutarnjih poslova Evelin Tonković istovremeno je jučer, 5. listopada, svečano otvorio tri modernizirana Operativno-komunikacijska centra policije (Zagreb, Split, Rijeka) te je predstavljen projekt E-policija. Zamjenik Tonković predstavio je modernizirani Operativno-komunikacijski centar, a načelnik Uprave policije Krunoslav Borovec projekt E-policija.
 
Kako bi se omogućila veća operativnost rada policijskih službenika i veća brzina od trenutka zaprimanja dojave do dolaska policijskih službenika na mjesto događaja, Operativno-komunikacijski centri policije opremljeni su potpuno novom i modernom informacijskom opremom i novim programom. Program pruža daleko veće mogućnosti od dosadašnje u smislu operativnog raspoređivanja snaga na terenu sukladno prostorno i vremenskog ugroženosti. Kako bi se omogućila standardizacija rada policijskih službenika, veća operativnost, racionalizacija troškova te brži i kvalitetniji rad, osmišljen je projekt E-policija, kojim se mobilnim uređajima opremilo policijske službenike na terenu, policijska vozila i policijske postaje. Aplikacija je namijenjena policijskim službenicima kojom će se omogućiti rad elektronskim putem u mobilnim uvjetima rada. Jedan od ciljeva ovog projekta je osigurati alat koji policijskim službenicima omogućava stalan pristup informacijskom sustavu MUP-a radi unosa i korištenja podataka. Operativno dežurstvo policijske postaje ili Operativno-komunikacijski centar policije prilikom primopredaje službe u elektroničkom obliku automatski šalje na mobilne uređaje (policijskog službenika – policijske ophodnje) operativno interesantne događaje. Policijskom službeniku šalje radne naloge te raspored službe. Zatvaranjem radnih naloga to pismeno automatski postaje njihova službena bilješka i izvješće te se izbjegava njihov odlazak u policijsku postaju radi pisanja izvješća. Time je policijski službenik više na terenu i pruža građanima veći osjećaj sigurnosti.
 
Osim toga, pomoću kamere u vozilu, a koja se može zakvačiti za pojas ili košulju policijskog službenika, omogućeno je video snimanje policijskog postupanja. Cilj je i zaštita, kako građana od pogrešnog postupanja policijskih službenika i prekoračenja u primjeni ovlasti, tako i samih policijskih službenika od neutemeljenih pritužbi građana, koje se onda negativno reflektiraju na cijelu policiju. Ovaj projekt predstavlja najizravniji oblik građanskog nadzora. Operativna dežurstva u svakom trenutku znaju položaj policijskih ophodnji i policijskih službenika i status radnih naloga, što omogućava učinkoviti nadzor i upravljanje službenicima na terenu. Radi se o investiciji vrijednoj oko 5 milijuna kuna.
 
Svečanom implementiranju E-policija prisustvovali su i glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan, zamjenici  glavnog ravnatelja policije Dražen Vitez i Zvonimir Vnučec, načelnik Ureda glavnog ravnatelja Zlatko Koštić te predstavnici Ericsson Nikole Tesle, koji su radili na softveru. Na predstavljaju je govorio i načelnik PU zagrebačke Goran Burušić koji je naglasio važnost predstavljenih projekata i način na koji će poboljšati i olakšati rad policijskih službenika.

Opremljenost policijskih službenika na terenu
Omogućeno je video snimanje policijskog postupanja
Opremljena su i policijska vozila

Zamjenik ministra unutarnjih poslova Evelin Tonković i načelnik PU zagrebačke Goran Burušić
Ućinkovitije upravljanje službenicima na terenu
Načelnik Burušić o važnosti projekata

Načelnik Uprave policije Krunoslav Borovec prilikom predstavljanja projekta E-policija
Operativna dežurstva
Zajednička fotografija ispred PU zagrebačke


18.8.2018.Pomorski policajci PU istarske spasili maloljetnog stranca
18.8.2018.NAJAVA: Izvješćivanje predsjednika Vlade RH o tijeku protupožarne sezone 2018.
17.8.2018.Pomoćnik ministra i zamjenik glavnog ravnatelja policije u posjetu PU istarskoj
17.8.2018.Upozorenje vozačima
16.8.2018.Poziv na provjeru zdravstvene sposobnosti
14.8.2018.Poziv na provjeru zdravstvene sposobnosti
14.8.2018.Blagdan Velike Gospe
13.8.2018.U Belom Manastiru obilježena 27. obljetnica smrtnog stradavanja hrvatskih policajaca
10.8.2018.Poziv na provjeru zdravstvene sposobnosti-PU zadarska i dr.
10.8.2018.Zaplijenjeno oko 150 kg razne droge
10.8.2018.Poziv na provjeru zdravstvene sposobnosti - PU vukovarsko srijemska
9.8.2018.Poziv na provjeru zdravstvene sposobnosti- PU brodsko-posavska i splitsko-dalmatinska
7.8.2018.Internetske prijevare
6.8.2018.303. Sinjska alka
1.8.2018.DALJ: 27. obljetnica tragične pogibije daljskih branitelja
1.8.2018."Ljepota lažnog sjaja"- izložba u Kneževoj palači u Zadru
31.7.2018.Poziv na provjeru zdravstvene sposobnosti
31.7.2018.Poziv za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa
30.7.2018.Poziv kandidatima za pružanje pravne pomoći u postupku povratka
30.7.2018.U Aržanu završen 22. memorijalni turnir u malom nogometu „Josip Jović 2018“


str.: 1 od 648. Ukupno: 12952 zapisa.