početna > Vijesti > Topvijesti > Upozorenja policije uoči utakmice Dinamo – Hajduk

Upozorenja policije uoči utakmice Dinamo – Hajduk

Korisni linkovi:
Upozorenja policije uoči utakmice Dinamo – Hajduk
4. prosinac 2015. objavljeno u 11:32

Foto: Ilustracija 

Nogometna utakmica Dinamo-Hajduk koja će se odigrati u subotu, 5. prosinca, procijenjena je utakmicom visokog sigurnosnog rizika. Veći broj policijskih službenika iz PU zagrebačke i drugih policijskih uprava bit će angažiran na policijskom osiguranju. Policijska uprava zagrebačka ističe da će se s obzirom na trenutne sigurnosne okolnosti u Europskoj uniji, pored uobičajenih, provoditi i dodatne sigurnosne mjere i radnje. 

S obzirom na to da se očekuje veći broj posjetitelja i navijača te organiziranih navijačkih skupina, a temeljem iskustava vezanih za problematiku navijača, policija će u kontinuitetu poduzimati niz mjera i radnji. Policija će provoditi odredbe Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, Zakona o javnom okupljanju, Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Zakona o sigurnosti prometa na cestama i druge propise kako bi ova utakmica protekla u najboljem redu sa sigurnosnog aspekta.

Ulazi za gledatelje se otvaraju u 13 sati te policija preporučuje da čim ranije dođu na stadion zbog opsežnih mjera sigurnosti na vanjskom, a posebno unutarnjem perimetru stadiona. S ciljem sprječavanja unošenja zabranjenih predmeta i sredstava na prostor stadiona policija će takve predmete oduzimati bez iznimke.

Stroga kontrola ulaza

Za navijače Hajduka organizator je osigurao posebna prodajna mjesta koja će biti otvorena na sam dan utakmice na južnom ulazu u stadion, od 12 do 15.45 sati.

Za utakmice visokog rizika, prodaja i dodjela ulaznica je personalizirana te će redarska služba, sukladno svojim zakonskim ovlastima, na tzv. predulazima utvrđivati istovjetnost osobnog dokumenta s podacima o nositelju ulaznice.

Na tribine neće moći ući nitko tko neće imati važeći dokument, kojem će na predočenoj ulaznici biti upisani podaci različiti od predočenog dokumenta i/ili koji na ulaznici uopće neće imati napisane osobne podatke.

Unošenje i postavljanje navijačkih transparenata i koreografije (transparenti, zastave, bubnjevi i slično) sukladno preporuci policije i odluci organizatora bit će dozvoljeno najkasnije do 13.45 sati.

S obzirom na to da se očekuje dolazak većeg broja gostujućih navijača individualno i organiziranim prijevozom autobusima, preporučujemo gostujućim navijačima da dođu do naplatnih kućica Lučko s autoceste do 12 sati, odnosno da dođu na parkiralište Borongaj u južnoj zoni stadiona Maksimir do 13 sati. Gostujućim navijačima koji ne dođu do tog vremena, ne može se jamčiti da će ući do početka utakmice na tribinu stadiona Maksimir.

Regulacija prometa

Na kolnom ulazu od Kipa sportaša i prostoru u zoni raskrižja Ulice Svetice i Maksimirske, sve do zapadnog raskrižja zapadnog parkirališta stadiona od 6 do 22 sata bit će zabranjeno zaustavljanje i parkiranje. Također, na prostoru poligona autoškole kod okretišta Borongaj, Hitrecovoj ulici i prostoru južnog ulaza na stadion Maksimir od 6 do 19 sati temeljem Prethodne suglasnosti nadležnog tijela Grada Zagreba bit će zabranjeno zaustavljanje i parkiranje.

Temeljem Prethodne suglasnosti nadležnog tijela Grada Zagreba i sukladno prosudbi policije, zabranit će se promet Maksimirskom od Kvaternikovog trga do Mandlove, Ulicom Svetice od Maksimirske do Branimirove, Budakovom ulicom, Kennedyjevim trgom, Zvonimirovom ulicom od Heinzelove do Harambašićeve od 12 do 20 sati.

Zagrebačka policija upozorava građane da u zonu stadiona te ostale prostore ne donose pirotehnička sredstva, sredstva pogodna za napad i ozljeđivanje, transparente i znakovlje neprimjerenog sadržaja. Isto tako zabranjuje se unos alkoholnih pića, a bezalkoholna pića se ne nose u staklenim bocama jer će se protiv prekršitelja poduzeti Zakonom raspoložive mjere i radnje. Na stadion se neće moći unositi  kišobrani, upaljači, plastične boce i drugi kruti predmeti te veće torbe i ruksaci.   

Također policija poziva sve posjetitelje da u bližoj zoni stadiona Maksimir ne parkiraju vozila na prostorima koji nisu predviđeni za parkiranje niti na obližnjim prometnicama, kako ne bi dolazilo do zastoja prometa. S obzirom na ograničen broj parkirnih mjesta u zoni stadiona Maksimir, preporučujemo dolazak javnim gradskim prijevozom.

Mjere i radnje koje će poduzimati policija

Sukladno ovlastima iz Zakona o policijskim poslovima i ovlastima policijski službenici snimat će i fotografirati na prostoru stadiona te ostalim javnim mjestima gdje će se okupljati navijači. Poduzimat će se pojačane mjere osiguranja u zonama stadiona Maksimir te na širem gradskom području, dolaznim i odlaznim pravcima prema stadionu. Pojačano će se nadzirati i upravljati i prema potrebi preusmjeravati promet na prilaznim pravcima stadiona Maksimir. Policijski službenici poduzimat će potrebne mjere u cilju uočavanja i procesuiranja osoba koje preprodaju ulaznice ili ih stavljaju u opticaj na nedozvoljeni način.

Policijska uprava zagrebačka poziva građane da striktno poštuju smjernice, upozorenja i zapovjedi policijskih službenika i drugih službenih osoba (zaštitari, redari), kako u dijelu upravljanja prometom, tako i u dijelu sigurnosnih mjera. Također se mole posjetitelji da prije utakmice, na samom stadionu za vrijeme odigravanja utakmice i nakon utakmice ponašaju korektno i sportski kako bi ovaj događaj protekao u povoljnom sigurnosnom okružju, bez izgreda i u ozračju primjerenom sportskom događaju.18.6.2018."KOLUMBO" ZAVRŠEN U SVIM ZEMLJAMA
18.6.2018.FRONTEX-ova obuka policijskih službenika granične policije
16.6.2018.Stožer za sigurnu turističku sezonu otvoren u PU zadarskoj
15.6.2018.Horst Seehofer podržao ulazak Hrvatske u Schengenski prostor
15.6.2018.Završen 4. modul programa „Partnership for education“
15.6.2018.FRONTEX obuka za vodiče službenih pasa za detekciju eksploziva
15.6.2018.Istarska policija zaplijenila više od 12 kg marihuane
15.6.2018.OA Kolumbo: koordinirana akcija više zemalja
14.6.2018.Ministarska konferencija Salzburškog foruma
14.6.2018.Ministar na Međunarodnom forumu o domovinskoj sigurnosti u Jeruzalemu
14.6.2018.Izložba: Policija i navijači
13.6.2018.Donacija za Mobilni preventivni centar policije u PU međimurskoj
13.6.2018.Splitska policija pronašla više od 400 kg marihuane
13.6.2018.Radni sastanak žena interventne policije Hrvatske i Njemačke
12.6.2018.Ministar Božinović do kraja tjedna u Izraelu, Rumunjskoj i Njemačkoj
12.6.2018.Sastanak čelnika policija Hrvatske i BiH
11.6.2018.Savjetovanje o Pravilniku o statusu i radu državljana trećih zemalja
11.6.2018.Dan otvorenih vrata u Slavonskom Brodu
11.6.2018.Održan sastanak s konzularnim predstavnicima
11.6.2018.U Novom Marofu održan I. Sajam sigurnosti i prevencije


str.: 1 od 643. Ukupno: 12857 zapisa.